VIPc
Giriş yap

Şifremi unuttum

Arama

Sonuç :

Rechercher çıkıntı araştırma

En son konular
» Bios Bilgisayar - Gereken Programlar
Salı Ekim 25, 2011 12:06 am tarafından PixeLanCe

» Şeffaf Clan Symbol Yapımı PixeLanCe Farkıyla...(Geniş Anlatım)
Ptsi Ekim 24, 2011 10:06 am tarafından yavuz123

» HD Kalitesinde Texture 3 - VIPc
Salı Ekim 18, 2011 12:05 am tarafından PixeLanCe

» HD Kalitesinde Texture 2 - VIPc
Ptsi Ekim 17, 2011 11:58 pm tarafından PixeLanCe

» VIPc - Style Serisi 2
Ptsi Ekim 17, 2011 11:08 pm tarafından PixeLanCe

» HD Kalitesinde Texture - VIPc
Ptsi Ekim 17, 2011 11:03 pm tarafından PixeLanCe

» VIPc - Style Serisi 1
Ptsi Ekim 17, 2011 11:00 pm tarafından PixeLanCe

» GTA 4 Fatal Error Efc20 Hatasının Çözümü
Ptsi Ekim 17, 2011 8:13 pm tarafından PixeLanCe

» Sxe intercepting error hatası Çözümü [1.6 ve 1.5]
Ptsi Ekim 17, 2011 7:23 pm tarafından PixeLanCe

VIPc Facebook’ta
Haftanın en aktif yollayıcıları

Şeffaf Clan Symbol Yapımı PixeLanCe Farkıyla...(Geniş Anlatım)

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

default Şeffaf Clan Symbol Yapımı PixeLanCe Farkıyla...(Geniş Anlatım)

Mesaj tarafından PixeLanCe Bir Cuma Tem. 01, 2011 6:50 pm

Evet Arkadaşlar Photoshopta Şeffaf Clan Symbol Yapımını Merak Edenler, Düzgün Yapamayanlar veya Şeffaf Sembol Arayanlar Artık Kendi Sembollerini Kendileri Yapıcak Smile Neyse Anlatıma Geçelim...

1. İlk Önce 32x32 Boyutunda Yeni Bir Döküman Oluşturuyoruz Background Bölümünü Transparent Yapıyoruz Ki Şeffaf Olsun.

2. Dökümanı Oluşturduktan Sonra Ben Yazı Yazdım Elinizde Bir Simge Varsa Kullanabilirsiniz. Boyutunu Ayarladıktan Sonra Yazımızı Yazdık.

3.Yazımızı Tamamen Hazırladıktan Sonra Layer Panelindeki Yazı Layerına Sağ Tıklayıp "Convert To Smart Object" Seçeneğine Tıklıyoruz.

4.Convert To Smart Object'e Tıkladıktan Sonra Layer Panelindeki Küçük Layer Resminin (Kırmızı Kutunun İçerisindeki Alan) Layerimizin Üstüne 'CTRL' Tuşuna Basılı Tutarak Sol Tıklıyoruz ve Layerımız Seçili Gelsin.

5.CTRL Tuşuna Basılı Tutup Layerımızı Seçtikten Sonra Seçili Alanı Kopyalıyoruz. Alanın Seçili Olduğunu Kesik Çizgili Seçimden Anlayabiliriz.

6.Seçili Alanımızı Kopyalayalım.

7.Seçili Alanı Kopyaladıktan Sonra 'CHANNELS' Paneline Geçelim.CHANNELS Paneline Tıkladığımızda 4 Tane Seçenek Karşımıza Çıkacak.

8.CHANNELS Panelinde Yeni Bir Channel Oluşturuyoruz.

9.Yeni Bir Channel Oluşturduk.

10.Oluşturduğumuz Channel a Tıkladıktan Sonra 'Edit' Sekmesinden 'Fill...' Seçeneğine Tıklıyoruz.

11.Fill Seçeneğine Tıkladıktan Sonra Açılan Pencerede Use: Kısmını White (Beyaz) Olarak Seçiyoruz ve Tamam Diyoruz.

12.Tamam Dedikten Sonra Görünüm Bu Şekilde Olacaktır.

13.İşlem Tamam. Şimdi Kaydetmemiz Gerekiyor.'File' Sekmesinden 'Save As' e Tıklıyoruz.

14.Save As'e Tıkladıktan Sonra Açılan Pencerede Dosyanın İsmini "symbol" Yapıyoruz ve Kayıt Ediceğimiz Dosya Formatını "Targa" Olarak Seçiyoruz Ardından Kaydediyoruz.

15.Kaydet'e Tıkladıktan Sonra Açılan Kutuda Hiç Bir Şeye Ellemeden Tamam Diyoruz.

16.Sembolümüzü Kaydettik Fakat targa Uzantısında.

17.Şimdi Kaydettiğimiz Dosyanın Uzantısını Değiştiricez.Belgelerimi Açtıktan Sonra Üstte 'Araçlar' Sekmesinden En Altta 'Klasör Seçenekleri'ne Tıklıyoruz.

18.Açılan Pencerede Üstteki 'Görünüm' Sekmesine Tıklıyoruz.Altta 'Bilinen dosya türleri için uzantıları gizle' Seçeneğinin Yanındaki Tiki Kaldırıyoruz ve Tamam Diyerek Pencereyi Kapatıyoruz.

19.Tamam Dedikten Sonra Dosya İsminde Uzantısı Gözükecektir.'symbol.tga' Olarak.Bunun İsmini 'symbol.bmp' Olarak Değiştiriyoruz.

20.Değiştirdikten Sonra Enter'a Basıyoruz.Gelen Uyarıya 'Evet' Diyoruz.

21.Tamam Dedikten Sonra Resmimiz Şu Şekli Alacaktır.

22.Oluşturduğumuz Resim Dosyasını Windows Görüntüleyemez. Açtığınızda Muhtemelen Şu Şekilde Olucaktır.Eğer Böyle Birşeyle Karşılaşırsanız Paniğe Kapılmayın Doğru Yoldasınız Smile

Tamamdır Very Happy Sembolümüzü Hazırladık. Biraz Zor Oldu Ama Hazırladık Yani Very Happy Şimdi Bu Simgeyi Nasıl Kullanıcaz Bilmeyenler İçin Onuda Anlatıyım.

23.Knight'ın Kurulu Olduğu Klasörü Açalım. Açtıktan Sonra 'symbol_us' İsimli Klasörün İçine Girelim.

24.Yaptığımız Sembolü Tutup Bu Klasörün İçine Atalım.Attığımızda Şöyle Bir Uyarı Çıkacaktır.Bu Uyarıya Evet Diyoruz ve Bütün Pencereleri Kapatıyoruz.

25.Herşeyi Kapattıktan Sonra Oyuna Giriyoruz. Pelerin Aldığımız NPC den Simgemizi Alıyoruz Smile Hayırlı Olsun.

Anlatım Tamamen Bana Aittir.İzinsiz Alıntı Yapanlara Hakkımı Helal Etmiyorum Very Happy

PixeLanCe

Yönetici

Rep Puanı: 4

Kullanıcı profilini gör http://vipc.benimforum.net

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön

- Similar topics